'Splendens', 'Frankfurt', valamonruusu  
-Tämän erittäin vanhan ruusun ruotsinkielinen nimi vallmoros (ranskaksi ’Rose Pavot’), unikkoruusu, on muuntunut ymmärrettävämpään muotoon valamonruusu, vaikka sillä ei ole mitään tekemistä luostarin kanssa.  
-Aikaisemmin uskottiin, että valamonruusuja oli useita eri kantoja, mutta DNA-tutkimukset ovat osoittaneet niiden olevan samanlaisia.   
   
Valamonruusut ovat meillä suosittuja upean kukintansa ja kestävyytensä ansiosta.
Ne kasvavat 2-2,5 m korkeiksi, tuettuna vieläkin korkeammiksi, pystyiksi pensaiksi. Ne sopivat hyvin yksittäispensaiksi tai aidanteisiin. Lehdykät ovat tummanvihreät, alta vaaleammat. Niitä on helppo lisätä lukemattomista juurivesoista.
Runsas kukinta alkaa etelässä kesä-heinäkuun vaihteessa. Kukat ovat yksittäin tai 2-5 –kukkainen kukinto. Keskikokoinen (7 cm), tuoksuva, puolikerrannainen tai lähes yksinkertainen kukka on loistavan karmiininpunainen, heteet kullankeltaiset. Kukkaperä nystykarvainen. Verholehdet liuskaisia tai melkein ehyitä, säilyviä. Kukinnan jälkeen pensaat ovat täynnä päärynänmuotoisia, oranssinpunaisia kiulukoita. Syksyllä pensas voi värjäytyä tummanpunaiseksi.
I–V(VI)
   

   

   
   
   

Available:
Saatavana omajuurisena:
Finns att få på egen rot från:

Hongiston Taimisto,
Oulujoen Taimisto

   
------------ ----------
   
  Sangerhausen 2013
Back/Retour/Takaisin